press

NP Els pressupostos participatius de 2018 encaren la fase de votacions

A partir del dia 2 de maig, les persones majors de 16 anys empadronades a la zona del Nen, la protagonista dels pressupostos participatius d’aquest any, podran votar entre les 15 propostes finalistes de la primera fase del procés participatiu. El pressupost assignat per poder dur-les a terme ascendeix a 150.000 euros i els resultats es donaran a conèixer el 28 de maig.

La fase de recollida de propostes de millora dels barris va finalitzar el 28 de febrer. Fins aquesta data es van fer reunions amb associacions de veïns, entitats i centres educatius per informar sobre el procés i recollir propostes. Per poder presentar una proposta calia ser major de 16 anys i tenir empadronament a la zona del Nen o ser una entitat o centre amb seu a la zona. A part d’aquesta via presencial, també es podien presentar propostes a través d’internet. En total se’n van presentar 107 propostes.

Un cop tancada la fase de recollida de propostes es va fer un treball de selecció per eliminar aquelles que no complien els criteris de pressupostos participatius: superaven el pressupost, eren queixes i no propostes, comprometien altres pressupostos, no eren d’àmbit públic, eren de manteniment, no es disposa d’espai municipal adequat per dur-les a terme, eren de fora de la zona del Nen o ja estaven previstes en el pressupost del 2018.

Posteriorment, les idees acceptades es van presentar a les taules de propostes on les associacions de veïns les van treballar i validar. Algunes van ser agrupades, altres concretades i alguna eliminada. Finalment, les propostes resultants van passar als diferents departaments tècnics de l’Ajuntament per tal de ser redactades i quantificades, convertint-se així en els projectes finals que passen a la fase de votacions.

Com puc votar?

Podran votar únicament les persones majors de 16 anys que es trobin empadronades a la zona del Nen, entre el 2 i el 22 de maig, ambdós inclosos. Aquesta zona inclou els barris de Barri d’Osona, La Calla, l’Estadi, Horta Vermella, Santa Anna i Serra-de-senferm.

La votació es pot fer per internet a decidim.vic.cat o presencialment anant a qualsevol dels centres cívics de la zona del Nen, on el personal dinamitzador ajudarà les persones a emetre el vot per internet:

• Centre Cívic Santa Anna (c. Tagamanent, 1)
• Centre Cívic Barri Osona (Plaça Osona, 3)
• Centre Cívic Serra-de-senferm (c. Riera Major, 2)

Cada persona podrà votar un màxim de tres projectes, que caldrà que ordeni per prioritat.

On puc conèixer les propostes finalistes?

A més de trobar-les a www.decidim.vic.cat a partir de l’inici de la fase de votacions, durant els dies de les votacions s’instal•laran unes exposicions fixes on s’informarà a la ciutadania de manera detallada en què consisteixen les diferents propostes. Les exposicions estaran situades a:

• Centre Cívic Barri Osona (Barri Osona)
• Parc Miquel Coll i Alentorn (Serra-de-senferm)
• Parc de Santa Anna (Santa Anna)
• OAR (Estadi)
• Terrat d’en Cols (la Calla)
• Pista Poliesportiva Horta Vermella (Horta Vermella)

0 comentaris

Fes un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>