180427 joves_i_ESS_cuina1

– 15 alumnes de tercer i quart d’ESO participen a la segona edició del projecte Els joves i la descoberta de l’Economia Social i Solidària

Durant el mes de març i abril s’ha portat a terme la 2a edició del projecte Els joves i la descoberta de l’Economia Social i Solidària, que té com a objectiu aconseguir que joves en situació de risc d’exclusió social i que es plantejaven abandonar els estudis, facin un procés de desvetllament personal a partir del contacte amb empreses d’Economia Social i Solidària (ESS).

Enguany, han participat al projecte Els joves i la descoberta de l’Economia Social i Solidària 15 alumnes de tercer i quart d’ESO dels centres de Secundària de Manlleu. Els/les estudiants han fet una estada de pràctiques en una iniciativa d’ESS durant una setmana. El personal de la cooperativa agro-gastronòmica social Sambucus de Manlleu es va encarregar de dinamitzar l’estada. Es van desplaçar fora del municipi, vivint fora de casa i treballant en diferents iniciatives del sector agroalimentari. Concretament, s’han fet pràctiques a El Rosal de Tàrrega i L’Olivera de Vallbona de les Monges.
Per als joves que hi han participat, el projecte ha estat una experiència molt destacable. Han expressat la vivència personal que ha suposat veure com les persones que formen part de les empreses d’inserció visitades, són persones amb moltes capacitats per treballar.

Un cop finalitzada l’estada de pràctiques els i les joves poden participar en sessions individuals i grupals d’orientació acadèmica i professional organitzades per l’OPE. En aquestes sessions es treballen aspectes com definició de l’objectiu professional, conèixer l’oferta formativa existent a la comarca d’Osona, l’autoconeixement, les competències, el currículum, els diferents canals d’accés al treball o les entrevistes de feina entre d’altres.

0 comentaris

Fes un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>