cotche

L’Ajuntament de Vic personarà una causa de delicte d’odi contra el conductor que va envestir una cinquantena de creus grogues

•El presumpte agressor, a qui se li imputa delicte de conducció temerària i danys materials contra una iniciativa reivindicativa per la llibertat dels presos i exiliats polítics, s’ha acollit al dret a no declarar davant de la Guàrdia Urbana.
L’Ajuntament de Vic denunciarà per delicte d’odi el conductor que aquest diumenge al migdia va envestir una cinquantena de creus grogues plantades a la plaça Major, en un acte autoritzat per l’Ajuntament i de suport als presos polítics i exiliats.

Al presumpte agressor se l’acusa per delicte de conducció temerària i un altre de danys després d’haver entrar a la plaça Major conduint a una velocitat inadequada en una zona de vianants d’accés no permesa a vehicles no autoritzats o residents.

L’alcaldessa Anna Erra s’ha solidaritzat amb la ciutadania present a plaça durant els fets d’ahir i que va viure uns moments de pànic a causa del que sembla “un fet aïllat”. Erra també ha posat en valor la feina portada a terme per la guàrdia urbana durant tot el dia d’ahir i que va permetre localitzar el titular del vehicle a la nit i citar-lo a declarar aquest dilluns al matí.

Ha estat en aquesta compareixença davant la comissaria de la Guàrdia Urbana, quan el presumpte agressor, assistit pel seu advocat d’ofici, s’ha acollit al dret de no declarar i fer-ho, posteriorment, davant del jutge. Així doncs, està previst que es tanqui l’atestat instruït durant el dia d’avui i que es lliuri al jutjat d’instrucció de Vic en funcions de guàrdia.

Anna Erra ha remarcat que “l’acte deplorable” no sembla estar vinculat a cap moviment organitzat i que va iniciar-se com “una bretolada”. “Per sort ningú no va prendre mal però personarem una causa de delicte d’odi que se sumarà al de conducció temerària i danys materials”, ha afegit Erra.

L’alcaldessa de Vic ha volgut agrair tant a la ciutadania la seva col•laboració com el suport rebut per veïns i veïnes i el Conseller d’Interior, Miquel Buch, i al President de la Generalitat, Quim Torra.

2.500 creus grogues pels presos i exiliats polítics

La plantada de creus grogues, que tenia el permís de l’Ajuntament de Vic per la jornada de dissabte i diumenge, és un acte que ja s’ha fet en d’altre poblacions com a Mataró i tenia l’únic objectiu de mostrar el suport als presos polítics i exiliats. Cal recordar que els donatius d’aquesta plantada de creus es donaran a l’Associació Catalana pels Drets Civils que integren les famílies dels presos polítics i exiliats, com la vigatana Marta Rovira.

Localització del presumpte agressor

Durant tota la tarda de diumenge es va intentar localitzar el vehicle i el seu titular, M.LL.A., de 51 anys i veí de Vic gràcies als vídeos i fotografies facilitats a la policia local. L’automòbil es va trobar estacionat a les 9 del vespre en un aparcament privat de la ciutat i es va immobilitzar. A les 10 de la nit, la Guàrdia Urbana va citar a declarar el titular del vehicle com a presumpte agressor i acompanyat del seu advocat.

0 comentaris

Fes un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>