Grau Mitja

Nou cicle formatiu pioner en tot Catalunya a Vic: Grau Mitjà de Conducció de Vehicles de Transport per Carretera

• El curs, que s’imparteix a l’Institut de Vic, és fruit del treball conjunt entre el Departament d’Ensenyament i de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, així com l’Ajuntament de Vic, el propi centre i el teixit empresarial del sector
L’Institut de Vic compta amb un Cicle Formatiu de Grau Mitjà (CFGM) de Conducció de Vehicles de Transport per Carretera, que s’imparteix des d’aquest curs, i que és el primer que es realitza d’aquesta temàtica a tot Catalunya. Ahir es va presentar el conveni entre les diferents administracions i institucions implicades per fer-lo realitat: l’Ajuntament de Vic, el centre, el Departament d’Ensenyament i el Departament de Territori i Sostenibilitat.

L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va posar en relleu les sinèrgies formades entre les administracions i el propi centre, però també les sorgides des del teixit empresarial del sector, amb qui compartiren la visió de la necessitat de crear una formació específica d’aquest àmbit. Erra va refermar el compromís i “l’aposta de l’Ajuntament per l’educació de qualitat, des de la primera infància i passant per la formació professional”, a més de lloar “el caràcter pioner d’aquesta formació a tot Catalunya”.

L’Institut de Vic ofereix formació des del 1953, quan es va fundar, i el director del centre, Cristòfol Estrella, va reafirmar que la necessitat de crear formació d’aquest àmbit sorgeix de la relació estreta que hi ha entre les empreses del sector i el centre educatiu. També hi ajuda la posició geogràfica i estratègica de Vic, en un creuament d’eixos de circulació i a prop de les diferents estructures aeroportuàries i per carretera. A més, el director del centre va explicar que aquesta formació s’imparteix en modalitat dual, fet que significa que part de la formació es realitza in situ a les empreses, també internacionals.

El subdirector general d’Ordenació de la Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial, Jordi Blanch, va detallar que la tria del centre va ser molt acurada i marcada pel seu arrelament al territori, la seva vinculació amb empreses del sector i l’experiència en la impartició de formació professional. “En l’actualitat, a Catalunya hi ha 10.000 alumnes en cicles de formació professional dual, i la valoració que en fan alumnes i professors és molt bona. A més, els índexs d’inserció són fins i tot superiors als de la formació professional tradicional, fet que avala l’èxit del model”.

Per la seva banda, el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, va subratllar que “la mobilitat és un pilar de l’estat del benestar i permet la redistribució de la riquesa. Una millor formació en aquest àmbit permetrà ser competitius no només a nivell salarial sinó també de productivitat”. Padrosa va explicar que la mitjana d’edat al sector és força elevada i fa falta un relleu generacional. Per això, la posada en marxa d’aquest nou cicle formatiu és clau.

El director de Serveis Territorials d’Ensenyament a la Catalunya Central, Ramon Bajona, va felicitar l’institut de Vic i a la ciutat per donar resposta a les necessitats del sector i va agrair-los l’aposta per un cicle formatiu innovador: “L’Institut de Vic és un centre de referència i d’excel•lència en la formació professional a Catalunya”. “Quan hi ha una demanda sectorial i s’hi involucren totes les administracions, només pot tenir un final d’èxit i cal que tots vetllem perquè hi hagi continuïtat”, va concloure.

0 comentaris

Fes un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>