IMG_7457

La UVic-UCC i quatre empresaris d’Osona han signat un conveni de 450.000 euros

Els recursos es destinaran al conjunt de la Universitat i a la Facultat de Medicina

Aquesta aportació s’inclou dins el pla de mecenatge de la FUB que ja ha assolit 2,2 milions d’euros per a la Facultat de Medicina

Per als empresaris, aportar els recursos a la Universitat és una inversió de futur per a les seves companyies

Vic, 10 de maig de 2018.- La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i quatre empresaris d’Osona han signat aquesta tarda un conveni per invertir al projecte universitari 450.000 euros. La signatura que ha tingut lloc a la seu de la Facultat de Medicina, l’han fet el conseller delegat de La Farga Group, Oriol Guixà; el conseller delegat del Grup Bon Preu, Joan Font; el director de consultoria SAP de Seidor, Eugeni Baqué, i el director general de Girbau, Pere Girbau.

La presidenta del Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUB) i alcaldessa de Vic, Anna Erra, ha afirmat sentir-se “orgullosa de l’aposta que l’empresariat ha tingut amb el territori i amb la Universitat”. Segons Erra, demostra que és “teixit empresarial sensible al coneixement i a la formació” i ha afirmat que “són un exemple a seguir”. Per al rector de la UVic-UCC, Jordi Montaña, l’aportació de les quatre empreses “ens esperona a treballar més i millor per ser dignes de la seva confiança” i ha assegurat que la col·laboració empresarial és “essencial” per poder desenvolupar un “projecte d’excel·lència” en docència i en recerca.

“Invertir en la Universitat és invertir en les nostres empreses”
Els quatre empresaris han coincidit a definir l’aportació com una “inversió de futur” i han destacat el desenvolupament que la Universitat aporta al territori. Per Oriol Guixà, que també és el president del Consell de Mecenatge de la FUB, les aportacions d’avui són fruit de la tasca que realitza la Universitat i ha afirmat que “si la Universitat no hi fos, seria difícil que la comarca es desenvolupés i fos la potència que és avui. És un “arrossegador”, ha conclòs. Guixà també ha revelat, com a responsable de Mecenatge de la Universitat, que no és gens fàcil aconseguir recursos, però s’ha mostrat satisfet d’haver assolit bona part dels objectius que s’havien fixat per a la Facultat de Medicina, per al global de la Universitat i també per a beques. El responsable de Bon Preu, Joan Font, ha assegurat que la seva companyia té unes “altes expectatives en la Universitat” i ha destacat que necessiten “generalitzar el talent” per ser “generadores de riquesa” ja que “sense talent no hi ha competitivitat”.

Des de Seidor, Eugeni Baqué ha explicat que accions de mecenatge com la d’avui permeten a la seva empresa “tornar la confiança que el territori i la societat ens ha donat”. A més, ha reconegut que “estan necessitats de talent”, però que la Universitat ha permès donar opcions als joves per “quedar-se a la comarca a desenvolupar-se”. Finalment, Pere Girbau ha definit com a “cercle virtuós” la relació entre la Universitat i l’empresa ja que permet “promoure i construir talent i coneixement”. En aquesta línia, Girbau ha conclòs afirmant que “invertir en la Universitat és invertir en les nostres empreses”.

Un Pla de Mecenatge de 4,5 milions d’euros
Els convenis que s’han signat avui s’emmarquen en el Pla de Mecenatge de la FUB que preveu assolir 4,5 milions d’euros, aproximadament, en un termini de tres anys. D’aquests, tal com ha explicat el director general de la Fundació, Joan Turró, ja se n’han assolit 2,2 milions, que s’han invertit a la Facultat de Medicina. Turró, que ha definit com un “honor gens habitual” la signatura d’avui, ha explicat que no es destina íntegrament a la Facultat de Medicina, sinó que també es destinarà a la dotació de laboratoris d’Enginyeria Mecatrònica i també de Bioquímica de la Universitat. A més, ha recordat que una altra de les accions destacades d’esponsorització de la Universitat l’ha feta l’Ajuntament amb la cessió de Can Baumann o la construcció del futur campus de Salut l’espai del Prat de Galliners. Can Baumann és la seu de la Facultat de Medicina, però en un futur acollirà el centre tecnològic BETA i l’espai d’emprenedoria industrial de Creacció. Finalment, Turró s’ha compromès a “treure el màxim profit d’aquesta aportació” i a ser “totalment transparents per donar a conèixer la utilitat i el destí dels recursos que avui s’han signat”.

0 comentaris

Fes un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>