semafor

Tots els semàfors de Vic disposen d’avisadors acústics per a invidents

Aquest mes d’abril el 100% dels semàfors de la ciutat de Vic disposen d’avisadors acústics per a invidents i que funcionen amb un comandament a distància que activa la persona cega quan s’acosta al pas de vianants. Destacar, a més, que hi ha 76 semàfors que ofereixen de forma addicional un altre sistema basat a partir de tecnologia Bluetooth de l’smartphone adaptat perquè persones amb discapacitat visual puguin travessar un carrer amb tota seguretat. En aquest darrer cas s’ha aplicat aquest sistema, anomenat Ciberpas Pasblue, a les següents cruïlles: passeig de la Generalitat amb carrer d’Enric Prat de la Riba; passeig de la Generalitat amb carretera de La Guixa; passeig de la Generalitat amb carrer de Raimon d’Abadal; passeig de la Generalitat amb Parc de Jaume Balmes; rambla Davallades amb carrer de Jacint Verdaguer; rambla de l’Hospital (des de carrer del Doctor Junyent fins Jaume Balmes); rambla del Bisbat amb la plaça de Santa Elisabet; rambla dels Montcada amb carrer del Bisbe Torras i Bages; plaça del Mil·lenari (inclou carrer de la Sagrada Família); ronda de Francesc Camprodon amb carrer del Pare Coll; ronda de Francesc Camprodon amb carretera Manlleu i La Guixa.

Així doncs, tots els semàfors disposen d’un sistema que s’activa a través d’un comandament que porta la persona invident. Quan el pitja i és el seu torn, el semàfor emet el senyal que li indica que pot travessar. D’altra banda, aquests 76 semàfors que incorporen aquest sistema innovador, l’usuari només caldrà que porti el telèfon mòbil amb el Bluetooth connectat i, automàticament, quan la persona estigui al costat del semàfor i sigui el moment de travessar, s’activarà el senyal acústic sense que l’usuari hagi fet res. Aquest sistema està homologat per la ONCE i una dels avantatges que incorpora aquest sistema és que està estandarditzat a nivell d’estat espanyol.

0 comentaris

Fes un comentari


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>